Begin nu: bouw een community in 12 weken by Erwin Blom

Begin nu: bouw een community in 12 weken

Samen weten we meer, samen kunnen we meer.

Wat je van ons kunt verwachten ...

We helpen je op weg:
 • We bieden in 12 weken houvast; met een schema, een planning en opdrachten.
 • We bieden inzicht; met lessen, cases, tools en tips.
 • We bieden steun; met een community van deelnemers om kennis te delen.
Maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen:
 • Omdat er helaas geen formule voor succes bestaat. Maar de kans is er wel.
 • Omdat je het meest leert door zelf te onderzoeken. En dat is leuk.
 • Omdat je het meest opsteekt door zelf aan de slag te gaan. Maken geeft voldoening.

12 weken in vogelvlucht

Je leert hoe je een community bouwt en levendig houdt. Wat mensen bindt, wat mensen boeit en hoe je ze activeert.
 1. Het idee: wat ga je maken
 2. Feedback: eerste reacties
 3. Het concept: werk je eerste idee uit
 4. De bouw: met welke tools kun je het realiseren?
 5. De bouw: realiseer eerste versie
 6. Feedback: wat vinden anderen er van?
 7. De bouw: pas aan obv feedback
 8. Pre-launch: bereid lancering voor
 9. Promoot: maak een publiciteitsplan
 10. Lanceer: zet je product live
 11. Promoot: blijf continu aandacht vragen
 12. Evalueer: bekijk de cijfers en reacties en maak een nieuw plan

Overigens: lees ons blog voor inspiratie, cases en tools.

What's included?

Text Icon 1 text file

Contents

Schrijf je in! 240 euro ex btw

Maak in 12 weken van je idee een product

We hebben allemaal ideeën. Dankzij nieuwe makkelijke technieken kun je die nu ook realiseren. Maak de eerste versie van een app, site, shop, cursus, podcast, marktplaats of community. Productschool, een initiatief van Fast Moving Targets, helpt je in 12 weken met een online cursus en community op weg.  Lessen, tips, tools, opdrachten en een stappenplan. Geen technische kennis vereist. 

FAQ

Wat en waarom?

Productschool is een initiatief van Fast Moving Targets, specialisten in media & innovatie. We willen bijdragen aan een permanente cultuur van creatie en innovatie door personen en bedrijven te laten zien hoe eenvoudig je met de huidige tools en technieken van ideeën producten kunt maken. En nieuwe concepten kunt bedenken.
Wil je maatwerk voor bedrijf of organisatie? Laat dat even weten! 

Wie en waarom?

Erwin Blom
“Al vanaf mijn begintijd bij VPRO ben ik gebiologeerd door het DIY-karakter van internet. Als journalist kon ik ineens zelf uitgeven, als muzikant kon ik zelf muziek uitbrengen maar als ondernemer liep ik vast omdat ik niet kan programmeren. Ondertussen schreef ik wekelijks over nieuwe tools in mijn dagelijkse nieuwsbrief Handpicked. Ineens besefte ik dat je met al die nieuwe tools samen in combinatie met onze kennis en ervaring nu wel degelijk een product of in elk geval een prototype kan maken. Deze dienst is het bewijs, dit hebben we helemaal gemaakt zonder programmeurs of technische kennis.”
 
Johan Schaap
“Bij het onderwerp digitaliseren krijgen grote organisaties altijd alle aandacht. Ondertussen draait de Nederlandse economie voor een belangrijk deel op het MKB. Vooral onder de kleine bedrijven is er nog onvoldoende aandacht voor digitalisering. En dat is zonde, want digitalisering  kan het leven van een ondernemer zoveel makkelijker en leuker maken, het levert mooie nieuwe kansen op en zonder digitalisering geen innovatie. Met Productschool bieden we elke ondernemer in Nederland de mogelijkheid om te beginnen met digitaliseren. In je eigen tempo, in het Nederlands en zonder technische kennis of vaktaal.” 
 
Leonieke Daalder
“Als journalist is mijn specialiteit verhalen vertellen. Dat doe ik bij Fast Moving Targets, dat deed ik bij 3voor12 van de VPRO. Die deskundigheid zal ik binnen Productschool met liefde overbrengen op de deelnemers aan cursussen omdat verhalen vertellen voor iedereen belangrijk is die zijn of haar product onder de aandacht van een publiek wil brengen. Met een blog, een podcast, een nieuwsbrief, noem maar op. Daarnast zal ik op de site van Productschool en in een bijbehorende podcast de inspirerende verhalen van aansprekende makers van producten onder de aandacht gaan brengen. Omdat maken leuk is.”

Willem-Jan Draper
“Uit de praktijk weet ik dat veel mensen en bedrijven tegen techniek aan hikken. Omdat het ingewikkeld zou zijn. Omdat het duur zou zijn. Dat was ook lange tijd zo. Maar dat is al lang niet meer zo. Techniek democratiseert, wordt makkelijk en betaalbaar. Met Productschool richten we ons op de tools en technieken die door iedereen ingezet kunnen worden. Nu de drempel van techniek verlaagt, zijn er geen belemmeringen meer om creativiteit zijn vrije loop te laten. Wij gaan daar een handje bij helpen. En ik ga zelf ook met mijn ideeën aan de slag.”